Netwerk chronische pijn

Bij Paraflex kunt u verschillende beweegprogramma’s ­volgen. Er is aandacht voor het positieve effect van ­bewegen en daarbij het ontwikkelen van een gezonde ­levenswijze. Het doel is het aanleren van een gezonde manier van leven en hoe u dit op de langere termijn kunt volhouden. Er kunnen verschillende doelen gesteld worden: een beter uithoudingsvermogen, meer spierkracht, minder lichaamsgewicht, verbeteren van het welbevinden en ­vermindering van lichamelijke klachten.  

 

Welke beweegprogramma’s bieden we aan?  

  • Diabetes
  • COPD
  • Obesitas / Overgewicht
  • Claudicatio / Etalagebenen
  • Chronische pijn  

 

Beweegprogramma’s zijn voor mensen die:  

  • Eén of meer van bovenstaande aandoeningen hebben
  • Te weinig bewegen
  • Gemotiveerd zijn om meer te gaan bewegen  

 

Hoe ziet het beweegprogramma eruit?

Een beweegprogramma duurt in ieder geval drie maanden. U krijgt een intake bij de oefentherapeut en diëtist waarin wordt besproken wat de doelen zijn. De eerste fase duurt 6 weken. U traint 2x per week in de praktijk. Daarnaast is het de bedoeling dat u 1x per week zelfstandig gaat sporten. Tijdens de tweede fase, die 6 weken duurt, traint u 1x per week in de praktijk en 2x per week zelfstandig. De derde fase duurt 13 weken. In deze fase traint u ­afhankelijk van uw doel en mogelijkheden in de praktijk en/of buiten de praktijk zelfstandig. Aan het eind van de derde fase vindt er een evaluatie plaats.  

 

Wanneer start een beweegprogramma?

U kunt op elk moment instromen in een ­beweegprogramma. De trainingsdagen en -tijden worden in overleg met u gepland. Het is de bedoeling dat u het beweegprogramma zonder onderbreking doorloopt.  

 

Verwijzing

Om aan dit programma mee te doen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.  

 

Wat kost het?

U kunt een beweegprogramma volgen als u een ­aanvullende verzekering heeft. Heeft u vragen over de vergoeding, dan kunt u bij ons altijd navraag doen. Voor claudicatio / etalagebenen geldt een directe vergoeding vanuit de basisverzekering.  

 

Informatie en aanmelden

Wilt u weten of een beweegprogramma geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op. Voor informatie of wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u bellen met locatie Leeuwarden (058) 213 71 50. Of stuur een mail naar info@paraflex.nl

 

Locatie en faciliteiten:

De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal die beschikt over verschillende cardio- en fitnessapparatuur. Tijdens het sporten dient u sportkleding en sportschoenen te dragen. Een kleedruimte en een douche zijn aanwezig. Verder vragen wij u een eigen handdoek mee te nemen. 

 

Paraflex is een multidisciplinair centrum voor

paramedische zorg in Leeuwarden