Bekken oefentherapie

Als Bekken oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in bekkenklachten die voornamelijk voorkomen na een zwangerschap. Door mijn grote betrokkenheid met deze problematiek heb ik mij hierin verdiept. Tevens behandel ik ook klachten gerelateerd aan incontinentie, zowel fecaal als urinaire.  

 

Omdat ik het belangrijk vind op de hoogte te zijn van de laatste onderzoeksresultaten en die ook toe te passen, ben ik nageschoold in de methode van Cecile Röst. Zij is orthopedisch manueel therapeut in Leiden en heeft duizenden vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten onderzocht en succesvol behandeld. Inmiddels zijn epidemiologische studies gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften. Uit follow-upstudies is gebleken dat 98% van de vrouwen met (pijn)klachten in de lage rug en/of het bekken, pré- en postnataal baat hebben bij therapeuten die de methode van Cecile Röst volgen. Het percentage kunstverlossingen bleek bij vrouwen, die in de zwangerschap behandeld waren zelfs lager dan gemiddeld in Nederland.  

 

Wat kan worden bereikt?

Een paar bezoeken is meestal genoeg om de pijn sterk te reduceren en uw dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren. Het is van groot belang de vicieuze cirkel van pijn en (bewegings-)angst te doorbreken en liefst te voorkomen. Angst kan namelijk een flinke stoorzender zijn tijdens de bevalling. Ook is het belangrijk om andere oorzaken van (bekken)pijn uit te sluiten.  

 

Mijn behandeldoelen zijn:

  • uw bekkenklachten tot een minimum te reduceren
  • u functioneel te houden tot de bevalling
  • snel herstel na de bevalling te bevorderen  

 

Belangrijk!

Bekken oefenteherapie wordt vergoed door iedere aanvullende zorgverzekering en is mogelijk zonder verwijzing van een arts.  Voor meer informatie en een overzicht van gespecialiseerde therapeuten kunt u kijken op de websites websites www.bekkentherapie.nl en www.rosttherapy.com  

 

E-mail naar:

Mevr. G. Omurungi

“Paraflex is een multidisciplinair centrum voor paramedische zorg in Leeuwarden en Franeker met 6 disciplines onder één dak”